Využite úložné priestory v kuchyni efektívne

Poriadok v kuchyni vám môže ušetriť veľa času pri varení aj upratovaní. Keď má všetko svoje miesto, vždy presne viete, ktorú zásuvku otvoriť a kam siahnuť. Usporiadať veľa vecí a potravín ale môže byť problém najmä v menších kuchyniach. Pomôcť vám môžu rôzne úložné systémy a organizéry.

Praktickejšie zásuvky  

Pre prehľadnosť a dobrý prístup ku všetkým uloženým veciam sú vhodným prvkom v každej kuchyni zásuvky. Ich výhodou je, že po otvorení ihneď uvidíte, čo sa v nich nachádza. S lepším usporiadaním potravín, riadu alebo iných, v kuchyni nevyhnutných vecí, vám môžu pomôcť aj organizéry do zásuviek.

Typickým príkladom je príborník, ktorý vám umožní roztriediť lyžice, vidličky, nože, čajové a kávové lyžičky ale aj varechy, obracačky či metličky. Úložné systémy však môžete využiť aj v zásuvkách, ktorých máte uložené potraviny. Ak vám nevyhovuje rozčlenenie pomocou organizérov, ktoré ponúkajú predajne, môžete si dokonca vyrobiť vlastné. Zásuvku môžete podľa potreby rozčleniť na niekoľko menších častí napríklad kartónom. K dôkladnému poriadku prispieva aj popis. Vďaka nemu budete vždy vedieť, čo sa v ktorej nádobe ukrýva.

Využite každý kút  

Najviac problémovým miestom v kuchyni bývajú rohové skrinky. Tento úložný priestor zostáva často nevyužitý. Aby ste ho zužitkovali, využite otočné systémy do rohových skriniek. Môžete si ich kúpiť v podobe otočných poličiek alebo košov. Aj ťažko dostupné miesta sa tak budú dať naplno využiť.

Využiť sa dá aj priestor, ktorý tak na prvý pohľad nevyzerá. Ak sa stane, že vám medzi linkou a chladničkou vznikne medzera široká len 20 - 30 cm, môžete si nechať vyrobiť úzku skrinku či zásuvný regál, ktorý poslúži na odkladanie drobností. 

Priestor nad pracovnou doskou je ideálnym miestom pre závesný systém. Ten môže mať niekoľko podôb. Na výber máte tyče, na ktoré môžete zavesiť naberačky a iné náčinie. Alebo závesné poličky a koše na odkladanie iných kuchynských potrieb. Na praktické a bezpečné uloženie kuchynských nožov môžete využiť magnetickú lištu.

admin