Čo vám prinesie inteligentná záhrada

So smart technológiami sa stretávame takmer v každej oblasti nášho života. Inteligentné spotrebiče, telefóny a hlasom ovládaná domácnosť vám prinesú mnoho komfortu v každodennom živote. Pozrime sa na to, ako môžete smart prvky využívať aj v záhrade.

Inteligentné zavlažovanie

Inteligentné zavlažovanie vám okrem spustenia celého systému v stanovenom čase prinesie úsporu na spotrebe vody. Stačí na niekoľko bodov v záhrade umiestniť do pôdy senzory vlhkosti. Namerané údaje budú odoslané do centrálneho počítača, ktorý na ich základe určí množstvo zálievky. Zavlažovanie sa spustí len vtedy, ak to bude potrebné.

Senzory môžu kontrolovať aj iné hodnoty, napríklad intenzitu slnečného svetla. Celý systém môžete prepojiť tiež s predpoveďou počasia. Ak bude pršať, zalievanie sa vypne. Ak predpoveď počasia nebude zodpovedať skutočnosti, senzory vlhkosti to zaznamenajú a zalievanie sa spustí.

Inteligentná záhrada šetrí energie

Do systému inteligentnej záhrady môžete zaradiť osvetlenie, bazénovú techniku aj kosačku. Exteriérové osvetlenie sa vďaka tomu zapne vždy, keď senzory zaznamenajú stmievanie. Ak si na smart systém zapojíte bazén, senzory budú sledovať kvalitu vody a podľa nameraných hodnôt budú dávkovať bazénovú chémiu. V prípade, že sa do vody dostanú nečistoty, systém sám zapne bazénový vysávač. Inteligentná záhrada sa postará aj o kosenie. Robotické kosačky sa vyrábajú tak, aby zvládli aj mierne nerovnosti terénu. Vy si aplikácii len nastavíte čas kosenia.

Inteligentná záhrada chráni deti a domácich miláčikov. Ak senzory v okolí bazéna zaregistrujú pohyb, zatiahne sa strecha nad hladinou vody. Tiež smart kosačky dokážu zaregistrovať pohyb. Ak sa tak stane, automaticky sa zastavia.

Ovládanie zo smartfónu, tabletu aj počítača

Celý systém môžete ovládať cez aplikáciu vo vašom smartfóne, tablete alebo počítači. O záhradu sa tak budete môcť postarať kedykoľvek — či už ste doma, v práci alebo na dovolenke.

admin