Smart kuchyňa

Kuchyňa je miestom, kde pripravujeme a konzumujeme jedlo. Je tiež miestom, kde sa stretávame s rodinou, priateľmi a kde sa vytvára veľa krásnych spomienok. Inteligentná kuchyňa vám do každej činnosti prinesie novú dávku pohody. Čas strávený v kuchyni sa tak stane celkom novým zážitkom. Využite naše tipy na kuchynské inteligentné spotrebiče, ktoré vám spríjemnia varenie a z kuchyne urobia bezpečnejšie miesto.

Inteligentná chladnička

Úlohou chladničky v domácnosti je uchovať jedlo v chlade. Častokrát ju tiež využívame na lepenie rôznych poznámok, fotografií, detských kresieb alebo magnetiek. S inteligentnou chladničkou ale získate omnoho viac. Cez dotykovú obrazovku pripojenú k Wi-Fi si môžete čítať recepty a pridávať chýbajúce položky do nákupného zoznamu. Počas nakupovania môžete pomocou smartfónu skontrolovať stav zásob a dátum ich spotreby. Ani tu sa funkcie inteligentnej chladničky nekončia. Môžete s ňou prepojiť aj iné inteligentné zariadenia.

Inteligentný sporák a kuchynský teplomer

Všetci máme skúsenosti so spáleným jedlom. A iste ste sa už ocitli v situácii, kedy ste začali variť a museli ste nečakane odísť z domu. S inteligentným sporákom sa nebudete musieť podobných situácií obávať. Inteligentný sporák vám umožní začať variť odkiaľkoľvek. Môžete ho zapnúť, vypnúť, nastaviť teplotu a čas varenia. Najnovšie generácie rúr dokážu dokonca rozoznať rôzne potraviny a tomu prispôsobiť svoje funkcie.

Inteligentný detektor dymu

Pri troche nepozornosti je možné v kuchyni spôsobiť požiar. Preto je do nej dobré nainštalovať detektor dymu alebo hlásič požiaru. Inteligentné detektory vás dokážu upozorniť na hroziace nebezpečenstvo, aj keď nie ste doma.  Ak máte detektorov viac, vedia sa synchronizovať a oznámiť vám, v ktorých miestnostiach sa oheň nachádza. Pri nákupe vás navyše poteší ich cenová dostupnosť.

Inteligentný kávovar

Prebúdzať sa do vône horúcej kávy už viac nemusí byť len lákavou predstavou. Inteligentný kávovar vám takto spríjemní každé ráno. Môžete si naplánovať časy varenia alebo jednoducho dať pokyn na prípravu kávy cestou domov. Samozrejmosťou je možnosť výberu rôznych spôsobov prípravy.

Inteligentný kôš

Inteligentný kôš je skvelým pomocníkom, ktorý sa postará o to, aby ste nič nezabudli nakúpiť. Pred tým, ako vyhodíte do koša prázdny obal, oskenujete čiarový kód. Kôš pridá naskenovanú položku do nákupného zoznamu vo vašom telefóne. Vďaka nemu vám už pri nákupe nič neujde.

Inteligentná váha

Súčasťou varenia je aj zachovať správny pomer ingrediencií. Inteligentná váha vám bude signalizovať koľko pridať alebo odobrať. Dokonca dokáže prepočítavať pomer surovín, ak sa rozhodnete navariť väčšiu porciu. Pre milovníkov zdravého životného štýlu bude užitočná funkcia merania obsahu  bielkovín, tukov a sacharidov. Váha vám vypočíta tiež kalorickú a nutričnú hodnotu vášho jedla.

admin